Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

maandag 21 september 2015

Bouw tijdelijke brug Marineterrein - Dijksgracht van start

De snelle aanleg van een tijdelijke brug vanaf de Dijksgracht naar het Marineterrein is bij sommigen enigszins omstreden. Marine-officier De Natris is bijvoorbeeld ongerust vanwege het veiligheidsrisico dat een fietsroute over het terrein op dit moment met zich mee zou brengen. Daarnaast is niet iedereen het eens met de plek van de tijdelijke brug. Het College van Rijksadviseurs ziet de uiteindelijke, permanente brug liever vanaf NEMO, omdat dit een route tussen Centrum-Oost en Amsterdam Centraal oplevert die korter en goedkoper is. Dat hoeft de nu gekozen plek voor de tijdelijke brug (vanaf de Dijksgracht) natuurlijk niet in de weg te zitten, maar ik hoor van veel mensen dat ze de tijdelijke brug óók liever via NEMO hadden gezien.
De aanleg begint in ieder geval deze week. Vanmorgen was er nog geen bedrijvigheid te zien, maar het allerbelangrijkste staat al klaar: een DIXI (mobiel toilet) voor de werknemers van Van Hattum & Blankevoort die de brug gaan bouwen! De brug zou in januari 2016 in gebruik moeten worden genomen.