Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

dinsdag 13 oktober 2015

Gezelligheid bij opening Drijvende Kas op Marineterrein

Zelf was ik er niet bij, maar zo te zien hadden EcoJar, Rogier Spaans en Amstelhoveniers het erg gezellig tijdens de opening van de Drijvende Kas op het Marineterrein.
De Drijvende Kas is een pilot die, in het kader van Wereldvoedseldag, deel uitmaakt van een aantal projecten in het land. Met deze kas vol groene groenten en kruiden wil men verse, lokale producten kweken onder het toeziend oog van elke Amsterdammer.
In 2050 zal 75% van alle bevolking in steden wonen. Om uitbuiting van mensen, landen en gronden tegen te gaan is het nodig om op zoek te gaan naar duurzame manieren van lokale voedselproductie, aldus de organisator van het project. En dat kan op een letterlijke, transparante wijze: midden in de stad in een Drijvende Kas. Dit object komt enkele dagen lang op het Marineterrein de afstand tussen ons voedsel en het bord verkleinen.

Klik op de afbeelding van het krantenartikel om het beter te kunnen lezen.




Blogarchief