Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

dinsdag 31 juli 2018

Brouwerij Homeland komt met eigen proeflokaal op Marineterrein



Op de website Bierista is te lezen dat Brouwerij Homeland een eigen proeflokaal wil openen op het Marineterrein. De ketels staan op dit moment in een krappe ruimte naast de keuken van het restaurant van Pension Homeland, maar een eigen horecaplek voor liefhebbers van bier was er nog niet.
Men heeft het oog laten vallen op de loods aan de andere kant van de haven, waar ook de tijdelijke uitbreiding van NEMO gaat komen. 

Van Bierista:
Bart wijst naar de overkant van de haven, naar een loods. “Daar gaan we heen”, zegt hij. “Daar willen we een eigen canning line neerzetten en ook extra lagertanks, een koelcel én een proeflokaal. Nu zitten we toch bij het restaurant van Pension Homeland”, legt hij uit. “Wat natuurlijk ook Koens [eigenaar Pension Homeland, red.] bedoeling was: eigen bieren bij zijn gerechten. Er worden op het menu ook bierpairings gegeven. Maar een echt Homeland proeflokaal, waar mensen voor het bier komen, dat is er nu nog niet. Dat komt aan de overkant.”

Blogarchief