Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

donderdag 8 februari 2018

Journaliste en oprichtster Buurtplatform Kattenburg / Marineterrein Wil Merkies plotseling overleden

Buurtorganisatie 1018 laat weten:



"Op 7 februari is Wil Merkies, 86 jaar oud, plotseling overleden. Je mag haar gerust een Eilander noemen. Met tomeloze inzet was ze actief in de buurt op vele fronten. Ze gaf schrijfworkshops, ze organiseerde debatten, zat in verschillende werkgroepen. Ze maakte boeken over de buurt met gedichten en verhalen. Met haar achtergrond in de journalistiek speurde ze altijd naar nieuws, nieuwtjes en achtergronden. Ze sprak iedereen aan die ze nodig had, nam een interview af en vond altijd een podium om haar gedachten naar buiten te brengen.
Wil was de eerste vrouwelijke sportjournalist in Nederland. Ze werkte o.m. voor Het Parool en de Volkskrant. Ze was actief in de vrouwenbeweging vanaf het eerste uur. Ze was een liefhebber van beeldende kunst en ballet."

-----------------------------------------------------------

Wil was oprichtster en actief lid van het Buurtplatform Kattenburg / Marineterrein. Als in al haar activiteiten nam ze ook hierin geen blad voor de mond en bleek ze wars van mooie praatjes. Ze hield iedereen bij de les en wist dankzij haar indrukwekkende netwerk altijd weer de juiste mensen te mobiliseren. Ze zal erg gemist worden.


Blogarchief