Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

maandag 19 februari 2018

Capsule-hotel op het Marineterrein?



Jeugdherberg
In de Strategienota uit 2013 waarin de uitgangspunten en eventuele richting van verdere ontwikkeling van het Marineterrein zijn vastgelegd wordt het al genoemd: een tijdelijke jeugdherberg in één van de oude legeringsgebouwen. Dit in combinatie met studentenhuisvesting.
Inmiddels is er door de gemeente een hotelstop voor de gehele stad afgekondigd, maar in de praktijk kan daar in sommige gebieden (zoals op het Marineterrein) van afgeweken worden als het om een 'uniek concept' gaat. Het 'Aziatische karakter' van een hotel op de Gelderse Kade bleek onlangs al uniek genoeg te zijn.

Gestapelde bedstedes
Een jeugdherberg zou nu dus niet meer mogelijk moeten zijn op het terrein, tenzij er iets origineels aan toe zou worden gevoegd. Nu kwam ik onlangs onderstaande korte video tegen van Bureau Marineterrein (de huidige beheerder): "Slapen kan anders!"
Ik heb natuurlijk geen idee wat er met deze video wordt bedoeld, maar zou het zo kunnen zijn dat deze bedstee-achtige hokken bedoeld zijn voor een jeugdherberg in het legeringsgebouw? Een uniek concept! Stapelen als ware het een capsule-hotel in Japan. Wie het weet mag het zeggen.




Blogarchief