Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

vrijdag 16 maart 2018

Wethouder Kukenheim betreurt bekend worden locatie Uitmarkt via 'blogje' Marineterrein

Zuidoost grijpt mis
Net als vorig jaar moest de gemeenteraad weer in een vrij laat stadium horen waar in Amsterdam de Uitmarkt dit jaar plaatsvindt. Nota bene via dit blog kwam men er achter dat dit wederom rond het Marineterrein en Oosterdok is.
De SP is nogal geïrriteerd aangezien de vorige wethouder had beloofd de optie voor een Uitmarkt in Zuidoost te laten onderzoeken.
Afgelopen woensdag (14 maart 2018) heeft de SP de ontstane situatie aan de orde gesteld in de gemeenteraadsvergadering.


Laat geïnformeerd 
Nelly Duijndam (SP) haalde tijdens de behandeling van de kwestie nog eens aan dat ze het vreemd vond dat wethouder Kukenheim (D66) op 1 februari zei niet op de hoogte te zijn van de definitieve locatie, maar men niet veel later op een blog (dit blog) kon lezen dat de beslissing al genomen was. Dit was overigens meer dan een maand later, dus zo kort daarna was dit nou ook weer niet. Duijndam noemde als mijn bron voor deze informatie een bewonersavond op het Marineterrein, maar daar ben ik nooit geweest, dus hoe ze daar bij komt is onduidelijk.

'Blogje'
Kukenheim verdedigde zich door te vertellen dat zij zelf ook nog niet zo lang geleden op de hoogte is gesteld. Er is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in Zuidoost, maar de benodigde infrastructuur voor het organiseren van de Uitmarkt zou daar niet voorhanden zijn. Dat was pas net gebleken. Zuidoost krijgt misschien wel een klein pop-up programma tijdens het evenement en talenten uit het stadsdeel mogen tegelijkertijd optreden in het Centrum.
Zuidoost had dit allemaal graag zelf willen communiceren. Kukenheim betreurt het dat dit nu via 'een blogje' - zoals ze minzaam zei - naar buiten is gekomen. Daardoor zou verwarring zijn ontstaan. Wie echter een beetje is ingevoerd in de culturele wereld van Amsterdam, weet maar al te goed wat er her en der speelt. Eerst rondbazuinen dat je je evenement op een bepaalde plek gaat organiseren en dan verwachten dat je dat maanden stil kunt houden is best naïef. Een beetje gaan afgeven op een bloggende (Katten)burger vind ik dan erg makkelijk.

Mooi evenement
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel blij dat de Uitmarkt weer naar het Marineterrein komt. Het is tenslotte een mooi evenement. Maar wat nou precies de echte reden is dat Zuidoost het niet voor elkaar kreeg wordt mij niet geheel duidelijk. Wat nu niet lukte om in een jaar te organiseren lukt wellicht in het komende jaar wel...




Simone Kukenheim (YouTube)


Blogarchief