Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

dinsdag 20 maart 2018

FC Urban zou sporten op Marineterrein op innovatieve manier kunnen faciliteren



Twee ondernemers uit de wereld van de golfsport hebben een platform bedacht voor mensen die wel in sociaal verband willen voetballen, maar niet de tijd of behoefte hebben om dat elke week op een vast tijdstip te doen. FC Urban zoals het initiatief heet, zorgt ervoor dat je op het moment dat jij dat wilt in een telkens wisselend team kunt meespelen. De speelattributen, zoals hesjes en voetbal, worden door de organisatie geregeld, net als je team en tegenspelers.


Op deondernemer.nl vertellen de oprichters Joep Lamme en Kees Lohman hoe het werkt:

,,Vanaf een tientje per maand kunnen zij zo vaak komen spelen als ze willen. Als je een account neemt, kun je op onze web-app zien waar er wedstrijden worden gehouden en hoe laat deze beginnen. Het enige wat je hoeft te doen, is aangeven dat je mee wilt doen, de rest verzorgen wij.”
[...]
,,Dat betekent dat er voldoende spelers, ballen en hesjes zijn en doelen staan. Als vanzelfsprekend is er ook een scheidsrechter. Nou ja, een Urban Master, zoals wij die noemen. Hij is niet alleen verantwoordelijk een goed verloop van de wedstrijd, maar zorgt ook voor de attributen, de puntentelling en de waardering van spelers. En valt er iemand geblesseerd uit, dan springt hij bij.”

De heren zijn zeer ambitieus:

Wanneer de twee ondernemers wordt gevraagd naar hun ambities, duurt het niet lang voordat er een helder antwoord komt. ,,Wij willen de grootste club van de wereld worden”, zegt Lamme stellig. ,,Natuurlijk niet als het gaat over het budget, maar wel over het ledenaantal. We hebben het in Amsterdam inmiddels goed voor elkaar en ook in Rotterdam hebben we twee jongens die FC Urban daar uitrollen.

Bureau Marineterrein (de huidige beheerder van het gebied) is op dit moment op zoek naar innovatieve manieren om de sportvelden die op het voormalige Marine Etablissement liggen voor de buurt toegankelijk te maken. Naar mijn idee hoeven ze wat de voetbalsport betreft niet verder te zoeken. FC Urban zou hier vrijwel meteen kunnen beginnen. Een zeer laagdrempelige manier om op onregelmatige wijze te sporten. Geheel in de geest van de oh zo populaire deeleconomie. Als dit de manier is om mensen aan het bewegen te krijgen hebben ze mijn zegen.

De kosten van 10 euro per maand kunnen echter, hoe weinig die voor sommigen ook mogen lijken, voor minder vermogende gezinnen op de Oostelijke Eilanden een reden zijn om niet deel te nemen aan dit initiatief. Wellicht kan de overheid, lokaal of landelijk, hier bijspringen en die buurtbewoners een steuntje in de rug geven om op een gezonde manier van de faciliteiten van het Marineterrein gebruik te kunnen maken.

Kijk hier naar een item over FC Urban van deondernemer.nl:



Blogarchief