Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

vrijdag 24 juni 2016

Nieuwe hardlooproute over Marineterrein - Rondje Oosterdok



De gemeente Amsterdam probeert al een tijdje inwoners zover te krijgen meer te gaan sporten. Doordat steeds meer reguliere sportfaciliteiten door onze bouwlust naar de randen van de stad worden gedreven, moet men op zoek naar andere middelen om burgers nog gelegenheid te bieden in beweging te blijven. Een voorbeeld hiervan zijn de openbare fitnessapparaten in verschillende Amsterdamse parken.
Onze sportwethouder Van de Burg (VVD) zet zich verder enthousiast in voor het zeer populaire hardlopen, door routes in de stad te laten aanwijzen waarbij oversteken of stoppen voor verkeerslichten niet nodig is. Zondag 3 juli wordt er tijdens de open dag op het Marineterrein een nieuwe hardlooproute geopend. Deze zal lopen via de huidige fietsroute, over de tijdelijke Commandantsbrug, langs Hannekes Boom en over de Oosterdoks-draaibrug en J.J. van der Veldebrug naar NEMO. Vanaf daar gaat het langs de Museumhaven en ARCAM, over de Kattenburgerbrug tot de poort van het Marineterrein waar de route eindigt. Maar aangezien het een rondje betreft kun je natuurlijk zelf bepalen waar je begint of opgeeft ;-)
Dit "Rondje Oosterdok", zoals de route is genoemd, zal worden gemarkeerd met zilverkleurige 'punaises' om het de lopers nog makkelijker te maken. Op dit moment kun je het parcours van 2,2 km al verkennen door de felgroene stippen te volgen.
Hieronder op de kaart de nieuwe route.



Foto: Twee veteranen uit de Eerste Wereldoorlog met één been doen mee aan een hardloopwedstrijd voor oorlogsverminkten met behulp van krukken. Engeland, 1926 (fotograaf onbekend).

Blogarchief