Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

maandag 7 maart 2016

Kleurige toevoeging aan Gebouw 27E op Marineterrein

Oorspronkelijk zou Gebouw 27E op het Marineterrein tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU gebruikt worden als uitvalsbasis voor de Europese ambtenaren die in Amsterdam op bezoek zijn. Het zou het 'Europagebouw' gaan heten en de verbouwing kreeg dan ook een Europees tintje. De houten kaders rond de ramen zijn namelijk een verwijzing naar de vlaggen van verschillende Europese lidstaten. Maar uiteindelijk zijn de ambtenaren toch elders neergestreken, want de EU vergadert nu in het tijdelijke witte gebouw dat op het voetbalveld en de parkeerplaats voor het conferentiecentrum is neergezet. En Gebouw 27E wordt vanaf april ingenomen door Makerversity, een bedrijf dat zich richt op kleine bedrijfjes uit de 'maak-industrie'. De houten kaders zijn gebleven.
Fotograaf Jonathan van Dijk wilde de Europese invloed op het ontwerp voor het gebouw toch benadrukken en gaf een kleurige toevoeging aan zijn foto van het gebouw.

Blogarchief