Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

woensdag 24 juni 2015

Wie durft zich te vestigen op het Marineterrein Amsterdam?



Van de website Vastgoedjournaal:

Dat veel verhuurders op zoek zijn naar huurders is geen nieuws. Wel interessant is dat een gebouw op het Marineterrein Amsterdam getransformeerd wordt in een representatief gebouw met drie verdiepingen van elk 500 m². Op deze toplocatie – namelijk midden in Hartje centrum van de hoofdstad – worden huurders gezocht die dit aandurven.
Het Marineterrein Amsterdam is een groene enclave in Amsterdam. Hier wordt door pioniers geconcentreerd gewerkt aan vernieuwende ideeën en projecten die een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.
Vernieuwing, verbinding en focus zijn de kwaliteiten uit het maritieme verleden die nu worden ingezet om het Marineterrein Amsterdam stapsgewijs te ontwikkelen tot een stadskwartier dat internationaal zichtbaar is als een knooppunt voor vernieuwd werken, denken en doen.
Nieuwe manier van werken
Op het ogenblik wordt een van de gebouwen op het terrein gerenoveerd tot een representatief gebouw met drie verdiepingen van elk 500 m². Voor dit opvallende gebouw ‘op pootjes’ zoekt Bureau Marineterrein Amsterdam toonzettende, internationaal georiënteerde gebruikers die op onverwachte en inspirerende wijze invulling kunnen geven aan nieuwe manieren van werken, verbinden en cultuur.
Zulke bedrijven en organisaties, die op zoek zijn naar ruimte voor het realiseren van hun plannen en activiteiten, kunnen meedingen naar een plek voor een of meerdere verdiepingen van het gebouw door zich in te schrijven. De inschrijvingen worden onder meer beoordeeld op: aansluiting bij de waarden van het Marineterrein, uniciteit van het plan in Amsterdam en Nederland, versterking van het ecosysteem voor startups, het vermogen internationaal talent aan te trekken en verbinding met het publiek.
Tot 15 juli kunnen geïnteresseerden zich inschrijven, waarna de jury vijf kandidaten uitnodigt om een businessplan te schrijven over hun beoogde invulling van het gebouw. Voor meer informatie: jacqueline@marineterrein.nl

Blogarchief