Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

dinsdag 31 oktober 2017

Burgers spreken in bij Commissie Ruimtelijke Ordening over plannen Marineterrein

Vorige week woensdag zou eigenlijk de bespreking van de Principenota Marineterrein aan de orde komen bij de commissie Ruimtelijke Ordening van de Amsterdamse Gemeenteraad. Door de overvolle agenda was er enkel plaats voor het inspreken van burgers op dit onderwerp. Hieronder een verslag daarvan. Vandaag zal men dit agendapunt alsnog oppakken.

Korte samenvatting van de standpunten:
Dhr. Agterof pleit voor een algehele (buurt)aanpak in de ontwikkelingsplannen. Oog voor duurzaamheid en verbinding met de buurt. Geen eiland op een eiland. Doorbreek de muur langs de Kattenburgerstraat. Geen zuiver economisch plan, maar het creƫren van maatschappelijke en ecologische waarde voor de stad.
Dhr. Snoek vraagt om minder haast en hekelt het gebrek aan inspraak. Hij stelt voor middelen vrij te maken om de door hem gewenste inspraak mogelijk te maken.
Mevr. Alting woont op de Dijksgracht en vreest voor meer drukte en lawaai. De voorgestelde bebouwing tot aan de waterkant zal het spoorgeraas versterken en zonlicht op de woonboten wegnemen.



Blogarchief