Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

woensdag 8 februari 2017

Vastgoed-multinational CBRE ziet Marineterrein als kantoor-bouwlocatie



Vastgoedexperts beweren dat er op dit moment een 'kantorencrisis' in Amsterdam dreigt te ontstaan. Moderne bedrijven willen een aantrekkelijke omgeving voor hun werknemers en dat is dan het liefst midden in de stad. Langs de Nieuwe Vaart is Oracle bijvoorbeeld al bezig met de volledige transformatie van een bestaand saai kantoorpand naar een glazen paleis met uitstraling. Maar veel ruimte is er natuurlijk niet over in de binnenstad. En dan kan het niet uitblijven dat vastgoedbedrijven het Marineterrein gaan noemen als een ideale plek voor nieuwbouw van kantoren.
In het Parool van vandaag:

'Nu doorpakken'
"Het is ongelooflijk logisch om nieuwe kantoorgebouwen neer te zetten in zulke gebieden om juist die functiemenging te realiseren. Overheid en vastgoedbranche moeten er nu doorpakken en naast de bestaande ontwikkelingen en woningplannen in zulke gebieden ook meer kantoorruimte brengen."
In de toekomst zien de vastgoedadviseurs ook mogelijkheden voor kantorenbouw in andere delen van de stad. Van der Sluys: "Met de juiste ontwikkelingen is er ook in Amsterdam-West nog voldoende ruimte voor nieuwe kantoorontwikkelingen; in Noord kan dat in een later stadium. Laat de markt zijn werk doen."
De Boer [CBRE Vastgoed] ziet zelfs in de binnenstad kansen. "Het Marineterrein is een goede mogelijkheid. En Duivendrecht wordt vaak genoemd, maar dat gebied moet dan eerst voldoende voorzieningen krijgen, zodat we niet in dezelfde fout vervallen als in het verleden."