Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

woensdag 25 januari 2017

Ontdekkingsreizigers op het Marineterrein

Naast het ronkende gezelschap vastgoedstudenten van Fresh loopt er dezer dagen nog een ander clubje rond op het Marineterrein. In het kader van Winter School 2017 zijn studenten van de Academie van Bouwkunst begonnen aan een opdracht waarbij het belang van leren kijken centraal staat. Iets wat mij vanuit mijn vak als beeldresearcher natuurlijk zeer aanspreekt.
De opdracht van de Winter School is naar het Marineterrein te kijken met de ogen van een fotograaf, en vast te leggen wat van waarde is of in de toekomst van waarde zou kunnen zijn. Welke nieuwe betekenis kan deze plek voor de stad krijgen. Hoe verloopt het proces van exploreren van 'nieuw land'?
Vrijdag wordt de Winter School afgesloten met vanaf 11.30 uur een filmfestival in de Academie van Bouwkunst. Totaal 18 teams maakten een film van exact 3:13 minuten over het Marineterrein in Amsterdam. Toegang is gratis.




Foto's: Thomas Lenden - Academie van Bouwkunst (CC BY-NC 2.0)

Blogarchief