Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

donderdag 26 januari 2017

Gemeente gaat definitief onderzoek doen naar verbeteringen zwemplek Marineterrein



Gisteren heeft de gemeenteraad Amsterdam besloten om definitief onderzoek te laten doen naar het verbeteren van veiligheid en comfort van de zwemplek in de haven van het Marineterrein. Ook bleken de indieners van het voorstel nu eindelijk toch op de hoogte te zijn van het rapport van de studenten van Tesla Minor (UvA) waarin de status van de haven en de eventuele verbeterpunten worden beschreven. De constatering van Waternet dat het water meestal schoon genoeg is om in te zwemmen werd zelfs nadrukkelijk genoemd.

De punten die onderzocht gaan worden zijn hoopvol!
Aanleggen van zwemtrappen en eventueel een helling.
Afscheiding van het zwemgedeelte ivm veiligheid.
De kosten zouden betaald kunnen worden uit de bestaande pot voor zwemplekken.
Beperkte cateringmogelijkheden, zoals een foodtruck.

Daarnaast wil men gaan onderzoeken of het mogelijk is een app te ontwikkelen die op elk moment aangeeft of het veilig genoeg is om hier te zwemmen. Ook dat lijkt mij een goed idee. Hoeft ook niet heel moeilijk te zijn. De wethouder zag hier wat haken en ogen, maar we horen later dit kwartaal of het gaat lukken of niet.



Hieronder een enigszins ongemakkelijk gesprek over de kwestie tussen twee jolige presentatoren van Amsterdam FM en een van de indieners van het voorstel, Hans Glaubitz, die serieus probeert te blijven.



Blogarchief