Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

donderdag 17 mei 2018

Kandidaat-wethouder Financiën / Economische zaken Udo Kock krijgt Marineterrein in portefeuille

Mike Muller, politiek verslaggever van De Telegraaf, meldt op Twitter de beoogde portefeuille-verdeling voor het nieuw te vormen Amsterdamse College.
De post Financiën / Economische zaken gaat na een gesloten akkoord opnieuw naar D66, in de persoon van (op dit moment demissionair wethouder) Udo Kock.
Deel van zijn takenpakket wordt het Marineterrein. Eerder viel dit dossier onder de wethouder Grondzaken (Eric van der Burg). De reden voor het verhuizen van de verantwoordelijkheid naar Economische Zaken kan liggen in het feit dat het Rijksvastgoedbedrijf (de huidige eigenaar van het terrein) voor het Marineterrein een nogal economische invulling beoogt waarin weinig plaats is voor woningen of voorzieningen voor de buurt. Ook de Zuidas valt voortaan onder EZ en niet meer onder Grondzaken.