Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

vrijdag 9 december 2016

PimPamPetten met het Marineterrein

Zoals al eerder op dit blog vermeld is Bureau Marineterrein bezig met het opstellen van een Nota van Uitgangspunten voor de toekomstige ontwikkeling van het terrein. Een van de hippe manieren om samen tot inzichten te komen is het zogenaamde Serious Gaming. Deze week vond zo'n sessie plaats op het Marineterrein en verschillende deelnemers plaatsten hiervan foto's op Twitter en Instagram. Benieuwd of de alcoholconsumptie de uitkomsten heeft beïnvloed ;-)




Een definitie van Serious Games van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu:

Serious games zijn simulatiespellen waarbij de deelnemers met realistische problemen worden geconfronteerd waarvoor ze een oplossing moeten zoeken. De deelnemers kunnen hierbij verschillende keuzen uitproberen en direct zien wat de praktische gevolgen zijn van die keuzen. Zo kunnen ze in een veilige omgeving oefenen en worden in de praktijk lastige en ongewenste situaties of oplossingen voorkomen. Door hun realistische weergave versterken de serious games de beleving en daarmee ook de overdracht van informatie. Ze stimuleren de onderlinge discussie en kennisuitwisseling, bevorderen samenwerking en deelnemers krijgen beter begrip van verschillende rollen en het proces waar ze deel van uit maken.