Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

donderdag 10 november 2016

Directeur Marinemuseum Den Helder ontkent verhuizing collectie naar Marineterrein Amsterdam

Een onderzeeĆ«r zou toch een mooie aanwinst zijn geweest voor het Marineterrein. Maar schijnbaar ging het slechts om een gerucht...


Marinemuseum Den Helder


Noordhollands Dagblad
8 november 2016 dinsdag
Helderse Courant



Verhuizing van museum afgewend

Den Helder Een verhuizing van het Marinemuseum van Den Helder naar Amsterdam is afgewend. Er was sprake van verplaatsing naar het Marine Etablissement Amsterdam, naast ’t Scheepvaartmuseum.

"Maar dat speelde eind jaren tachtig", stelt directeur Harry de Bles. Hij weerspreekt het gerucht dat het plan voor een verhuizing naar Amsterdam dit jaar weer uit de ijskast is gehaald door de Koninklijke Stichting Defensiemusea. Deze stichting is eigenaar van het Marinemuseum. In Den Helder is beroering ontstaan door het aangekondigde vertrek van directeur De Bles bij het Helderse museum. De Bles wilde na zijn leeftijdsontslag als militair aanblijven als directeur. Vorige week kreeg hij echter van algemeen directeur Van Vlijmen van de stichting Defensiemusea te horen dat er een andere opvolger wordt gezocht. 

Fijko van der Laan, voorzitter van de stichting Vrienden van het Marinemuseum bevestigt dat er opwinding is over de gang van zaken rond het gedwongen vertrek: "Het is zeer betreurenswaardig wat er gebeurt. Harry de Bles is een stuwende kracht in het Marinemuseum. Zonde dat ze daar geen gebruik meer van willen maken." Algemeen directeur Paul van Vlijmen van de Defensiemusea was gisteren niet bereikbaar voor commentaar op de kwestie.