Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

vrijdag 7 oktober 2016

It giet oan op het Marineterrein?



UPDATE (21-12-2016) De plannen waren er blijkbaar wel, maar niets meer vernomen van dit plan...
In de Strategienota - het concept voor de ontwikkeling van het Marineterrein - wordt met weinig woorden gesproken over het (tijdelijke) gebruik van het gebied voor sportactiviteiten. Onder het kopje Watervisie wordt wel al de mogelijkheid tot zwemmen in het Oosterdok genoemd:

Watervisie
De recent opgestelde Watervisie
(DRO, 16 -10-2012) biedt aanknopingspunten
voor het Marineterrein en omgeving. De geplande aanleg van riolering voor alle woonboten zal bijvoorbeeld het water van het Oosterdok binnen 10 jaar veel schoner maken. Zo wordt het Oosterdok bruikbaar als zwemwater. Drijvende zwembaden,zoals die in Antwerpen en Kopenhagen, kunnen een extra attractie bieden, zeker in combinatie met een aanvullend programma (podia voor concerten, een ijsbaan, plek om te zonnen e.d.). Dit sluit aan bij de geschiedenis, immers in de jaren ’50 van de vorige eeuw was er al een strandje aan de Prins Hendrikkade. Bovendien biedt de haven op het Marineterrein een extra kleinschalige opstapmogelijkheid voor rondvaartboten en watertaxi’s en voor botenverhuur.

Daarnaast wordt er dus als optie een ijsbaan genoemd.
Niet zo lang geleden hoorde ik uit doorgaans betrouwbare bron dat Bureau Marineterrein daadwerkelijk bezig zou zijn met een plan voor zo'n (tijdelijke?) ijsbaan op het terrein.
Dus wellicht kunnen de Amsterdammers deze winter niet alleen op het Museumplein de ijzers onderbinden, maar ook op de plek waar dit eeuwen geleden al op natuurijs gebeurde.