Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

maandag 29 augustus 2016

Uitmarkt 2017 op Marineterrein en omgeving



Stichting Uitmarkt laat het volgende weten:

PERSBERICHT - Uitmarkt gaat vanaf volgend jaar weer reizen door Amsterdam. Dat heeft de Stichting Uitmarkt vanavond bekendgemaakt voorafgaand aan het traditionele slotconcert op het Museumplein. Eerste stop in 2017 is het Oosterdok. Rondom het Muziekgebouw aan 't IJ, NEMO, het Marineterrein en het Scheepvaartmuseum wordt dan de jubileumeditie van de Uitmarkt georganiseerd. Volgend jaar worden de locaties voor 2018 en 2019 bekend gemaakt.

Frans van der Avert, directeur Amsterdam Marketing: “Het is tijd om de Uitmarkt voor zijn 40ste verjaardag te verfrissen, te veranderen. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua locatie. Met als doel om de druk op de binnenstad te verlichten.”


---------------------------------------------------------

Ook in 2007 en 2008 vond de Uitmarkt plaats rond het Oostelijk Havengebied.
De Piet Heinkade veranderde in 2008 in een cultuurboulevard waar informatie over verschillende culturele organisaties te vinden was. Jongeren konden terecht op The Remix, een 'hangplek' met onder meer muziek en dans. Op de kop van het Java-eiland stond een 'kasteel' van ruim zestig containers waarin Nederlandse musea hun plannen voor het komend seizoen toonden.
De Uitmarkt concentreerde zich dat jaar voor de tweede keer in het Oostelijk Havengebied. Ook streek het evenement neer op twee andere plekken. Theater M-Lab in het stadsdeel Noord stelde de eigen theaterzaal beschikbaar en had een buitenpodium direct aan het IJ. Op het Leidseplein en in enkele culturele instellingen daaromheen vond een minitheaterfestival plaats.

Volgend jaar zou bijvoorbeeld de Kattenburgerstraat in de route kunnen worden opgenomen, met standjes langs de muur en optredens op de Voorwerf.

Hieronder een kaart met de locaties in 2008.