Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

zaterdag 5 december 2015

Werving en Selectie Defensie blijft op Marineterrein Amsterdam ; Koninklijke Marechaussee vertrekt

Update 9-12-2015:
De marechaussee blijkt zelfs geheel te verdwijnen van het Marineterrein. DCWS heeft dus binnenkort het gehele gebouw voor zichzelf. Uit de Voortgangsrapportage Vastgoed Defensie, zoals vastgelegd voor de Tweede Kamer:
In de plannen voor het MEA zou Defensie nog aanwezig blijven in de vorm van de staf van District West van de Koninklijke Marechaussee (KMar). Door de invoering van informatiegestuurd optreden is dit gebouw echter niet langer nodig voor de KMar. In het kader van nationale taken en de maatschappelijke verankering van de krijgsmacht, blijft een aanwezigheid van Defensie in de hoofdstad van belang. Daarom is besloten om het Dienstencentrum Werving en Selectie (DCWS), dat nu elders op het MEA is ondergebracht, in het KMar-gebouw te huisvesten. DCWS heeft een groot ruimtebeslag en kan daarom niet zonder kostbare en tijdrovende nieuwbouw elders worden ondergebracht. Hiervoor is wel een verbouwing van het KMar-gebouw nodig. 


Artikel op Defensie.nl (4-12-2015):
Defensieaanwezigheid hoofdstad
Defensie blijft toch in de hoofdstad aanwezig. Dit in het kader van nationale taken en de maatschappelijke verankering van de krijgsmacht. Het gebouw van het District West van de marechaussee op het Marine Etablissement Amsterdam wordt aangepast voor gebruik door het Dienstencentrum Werving en Selectie (DCWS). Hiermee wordt ook kostbare en tijdrovende nieuwbouw voor DCWS vermeden.




Gebouw District West Koninklijke Marechaussee aan de Kattenburgerstraat


Blogarchief