Marineterrein Amsterdam

Een onafhankelijk blog van een Kattenburger over de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam. Van een gesloten enclave naar een plek voor iedereen. Blog Marineterrein gaat door als marinekwartier.com

woensdag 25 februari 2015

Pension Homeland (opening september 2015)



Of de naam iets met de serie te maken heeft weet ik niet, maar het bord boven de entree hangt er in ieder geval.
De serie gaat natuurlijk wel over een Amerikaanse marinier die wellicht is overgelopen naar Al-Qaida. Dus het marine-element blijft aanwezig ;-)
De naam doet aan de andere kant ook wel weer denken aan Pension Hommeles, maar daar ontbreekt elke verwijzing naar de marine.

Wat is Pension Homeland?

Het officiersverblijf en de ‘longroom’, worden in oude luister hersteld en omgedoopt tot Pension Homeland. Straks kunnen hier zo’n vijftig gasten voor korte of langere tijd een kamer huren, desgewenst met een werkplek erbij, want Pension Homeland richt zich op professionals. De kamers zijn eenvoudig, de gezelligheid is vooral beneden te vinden, in de huiskamer, de biljartkamer en in het restaurant. Het pension richt zich primair op de eigen gasten, maar overdag is iedereen welkom om een kopje koffie te drinken of ’s avonds aan te schuiven voor het diner wanneer er plaats is. In de zomer gaat het pension proefdraaien, in september is de opening.

Lees hier meer over de uitbaters (link) en lees hier over mijn eerste bezoek aan het terras